Alkali diyeti nasıl yapılır? - bakımlı kadın

Alkali diyeti nasıl yapılır?

Alkali diyeti nasıl yapılır?
Vücudunuzdaki doğru pH dengesini koruyup, sürdürmek, sağlık için çok önemlidir.
Bedeninizdeki pH oranı çoğu zaman çok asidik ise, çeşitli hastalıklara yakalanma riski artar.0-6 arasında bir pH dengesi asidik, 7 pH dengesi normal ve 8-14 arasında bir pH
dengesi alkalidir.Eğer asitli gıdaları çok tüketen biriyseniz, yüksek alkali gıdalar yiyerek, alkalili yemekler sayesinde, asidik gıdalardan aldığınız asit Ph oranını
düşürerek dengede tutabilirsiniz.
Yediğimiz gıdalar ya alkalidir veya asitlidir. Gıdanın alkalin ya da asidik olmasına bağlı olarak, bizim vücut üzerindeki etkisi tamamen farklıdır.
Alkali oranı iyiyse sağlığımız yerinde, asit oranı artmışsa sağlık problemleri var demektir.
Bu ilkeye göre, beslenme uzmanları meşhur alkali diyetini oluşturdu.
Alkali diyeti nasıl yapılır, diyet listesi nelerden oluşur, yasaklı listesi nelerdir, bu bilgiler hakkında beslenme uzmanlarının hazırladığı listeyi sizle paylaşacağız.
Alkalin diyeti 3-4 hafta sürer. Bu süre içinde vücudunuzu size zarar veren fazla asitten temizler, normal fonksiyonlarına getirirsiniz.
Bunu uyguladığınızda, şayet ilk bir kaç gün kendinizi biraz kötü hissediyorsanız, fakat ciddi bir durum yoksa, diyeti kesmeyin,
şayet bu diyet sizi etkilediyse, diyeti kesin ve doktora başvurun. Diyetten hafif bir etkilenme görülebilir, bu vücudunuzun temizlenmeye başladığını gösterir.
Diyet Planı
Diyet planı alkali reaksiyon besinler içerir. Bu gruba biz güvenle hemen hemen her bitki besini sınıflandırabiliriz. Temel listesi şu şekildedir:
- Olgun muz, avokado, çilek, sarımsak, kereviz, havuç, kuş üzümü,ve hurma.
Tüm bu gıdalar pH 8.0 düzeyine sahiptir. Bunlar asidik gıdaları etkiler ve alkali seviyeye yakın pH seviyesine yükseltirler. Buna ek olarak, kan basıncının normalleştirerek,
vücut için yarar sağlarlar.
-Tatlı elma, kayısı, ve yonca.
Bunlar da 8.0 civarında pH değerine sahiptir.
Bu ürünler yararlı bir sürü enzim içerir ve hormonal seviyeyi normale döndürürler.
-Tatlı üzüm, tatlı armut, ananas, erik, kuru üzüm ve sebze suları.
Bunların pH’ı 8.5′e ulaşır. Bu gruptaki ürünler antioksidan ile zengindir.
Bunların kanın tüm bileşimin üzerinde olumlu bir etkisi vardır ve vücuda mükemmel detoks yaparlar.
- Kivi, hindiba, ve meyve suları.
Güçlü antioksidanlardır.Bu grup, flavonoid maddesi ile doludur. Onların PH seviyesi 8.5.
-Kavun, mango, papaya, ve maydanoz.
Bu grup ürünler mükemmel bir şekilde karaciğer, böbrek ve bağırsakları temizler. PH düzeyi 8.5.
- Kırmızı biber ve kavun.
Bu gruptaki ürünler serbest radikallere karşı savaşırlar, bağırsakları iyi bir şekilde temizlerler
ve endokrin sistemi üzerinde yararlı bir etkiye sahiptirler. Onların PH seviyesi 8.5.
-Karpuz.
Karpuz pH 9.0. Bu meyve mükemmel bir şekilde vücudu temizler ve likopen, beta-karoten ve C vitamini kaynağıdır.
-Limon.
Limon pH 9.0 olduğunu. Bu ekşi meyve alkali ortam oluşturmak için gerçekten yardımcıdır.
Bu meyve bağışıklığı güçlendirici özelliklere sahiptir ve karaciğeri temizler.
Asidik yiyecekler, aşağıdaki gibidir:
- Balık, et, yumurta, süt, tereyağı, şeker, bezelye, tahıl, fasulye, fındık, alkol, çay ve kahve.
Bu ürünleri (gıdaları) sadece gerekli minimum düzeyde tüketerek, mümkün mertebe bunlardan kaçınılmalıdır.
-Alkali diyetinde diyet planı ikiye ayrılır; %80 Alkali besinler, %20 Asidik gıdalar.
Bu diyette yavaş yavaş asitli gıdaların alımını azaltıp, alkali gıdaların oranını artırmalıdır.
Yemeği yavaş yemeli ve bir lokmayı en az 30 kez çiğnemelidir.
-Akşam 19:00′dan sonra herhangi bir yiyecek yemeyi unutun!
Yemeklerden sonra bitkisel çay içebilirsiniz fakat öğünlerinizin arasında alkalili su için.
Bitkileri çiğneden veya haşlanmış olarak yemek tavsiye edilir.
-Sabah kahvaltıda sarı ve yeşil renk sebzeler yiyin.
Kurutulmuş meyve ve sebzeler , tek başına öğün olabilir veya aperatif olarak öğünleri tamamlayabilir .
-Menünüzde fındık , bezelye ve yeşil fasulye olabilir.
Yemek pişirdiğinizde veya salatalarınızda zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi kimyasal katkı maddesi içermeyen yağlar kullanın.
-Hububat haftada üç kereden fazla yenebilir.
Yağsız sığır eti , dana eti, kuzu , tavuk , ve hindi gibi et ürünlerini makul miktarda yiyebilirsiniz .
-Hafta 2 veya 3 kez balık yiyebilirsiniz.
-Öğün aralarında bitki çayları, alkaline sular, doğal meyve suları alımı önerilir.
-Alkalin diyeti diğer diyetlere nazaran vücut için çok daha sağlıklıdır; Bu diyet sindirimi geliştirir ve bağışıklık üzerinde olumlu etkisi vardır. Sağlıklı bir yaşamı hayat
felsefesi yapan herkes, bu diyeti denemeli!
Alkali Diyeti
Ne yenilebilir;
(Mantar ve konserve mısır hariç) tüm sebzeler
Kuruyemişler(fıstık hariç)
Fasulye ve baklagiller
Sağlıklı yağlar ve sıvı yağlar
Deniz tuzu / Himalyan tuz
Alkali Diyeti Yasak Listesi
et
deniz ürünleri
mandıra
en tahıllar
işlenmiş gıda
nişastalı yiyecekler
şeker
Bitkisel, hidrojene ve kısmi hidrojene yağlar
fermente gıdalar
kurutulmuş meyveler
alkali diyet besinleri
alkali tablosu
alkali diyet listesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar