Bekar Olmanın 5 Avantajı - bakımlı kadın

Bekar Olmanın 5 Avantajı


Bir yandan annenizin sizi potansiyel koca adaylarıyla tanıştırmaya çalışması, diğer yandan tüm kız arkadaşlarınızın tek tek evlendiğini görmek sizi depresyona sokabilir. Ancak bekar olmanın hiç de küçümsenmeyecek avantajları da var.

İşte Bekar Olmanın 5 Avantajı…

1. Daha İnce ve Formda Kalırsınız
Uzun süreli ilişkilerde bir süre sonra kendimizi salmaya başlarız ve eskisi kadar yediklerimize dikkat etmez ve spor yapmayı bırakırız. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, uzun süreli ilişkisi olan çiftlerin %62′sinin kilo aldığı tespit edilmiş. Bir yanda sevgilinizle birlikte baş başa yediğiniz ağır yemekler, bir yanda gece klubündeki yabancıyla flört etmek için dans pistinin tozunu atmanız; hangisi kulağa daha cazip geliyor?
2. Daha Sağlıklı Bir Sosyal Hayatınız Olur
Herkesin, sevgili edindikten sonra artık eskisi kadar sık görüşmediği yakın arkadaşları vardır, öyle değil mi? Araştırmalar da bunu doğruluyor; kadınlar ve erkekler evlendikten sonra ailesine, arkadaşlarına ve komşularına daha az vakit harcıyormuş. Öyleyse siz siz olun, sakın kız arkadaşlarınızı ihmal etmeyin!
3. İstediğiniz İşe Girmek İçin Daha Çok Şansınız Olur
Bekar olmak CV’nizde daha iyi görünebilir. Neden mi? CNNMoney’in yaptığı araştırmaya göre, şirketlerde evlilerden çok bekarlar çalışıyor. Çünkü bekarsanız, o iş için daha fazla fedakarlık göstermeye meyilli oluyorsunuz. Bu da uzun mesai saatleri demek oluyor. Eğer evliyseniz ve hatta çocuğunuz varsa, önceliğiniz işiniz değil aileniz oluyor.
4. Daha İyi Bir Gece Uykusu Çekersiniz
Her 4 Amerikalı çiftten 1′i yalnız uyumayı tercih ediyormuş. Evet yanlış okumadınız. Gece sevgilinizin horlamasıyla uyanmak yok, yorganı paylaşmak yok, dürtülerek uyandırılmak yok, yataktan atılma tehlikesi yok, uyurgezerlik ya da gece atıştırmalarıyla bölünen uyku yok. Eğer bekarsanız yalnız ve mutlu bir şekilde uyumanın keyfini çıkarın.
5. Para Hakkında Daha Az Endişe Duyarsınız
Her ilişki aslında birer yatırımdır. Bir düşünsenize; birlikte çıkılan onlarca yemek, yıldönümlerinde alınan hediyeler, düğün masrafları, yeni bir ev kurmak için alınan krediler… Çiftler arasındaki en büyük sorunlardan birinin para olmasına şaşmamak gerek. Eğer bekarsanız bu sizi otomatikman bu yükten kurtarıyor. E hadi öyleyse doya doya alışveriş yapmanın tadını çıkarın!

Yorum Gönder

0 Yorumlar