Aslında tam bana göre. Başlarda protein ağırlıklı besleniyorsunuz. Buna atak devresi diyorlar. 1 hafta süren sıkı bir protein rejimi var. Ardından seyir dönemi yani protein ve sebze diyeti başlıyor. Bu sıkı protein diyeti ile protein – sebze diyetini istediğiniz kiloya inene kadar birbirini dönüşümlü yapmanız gerekiyor.
1 hafta ya da 5 gün uygulanan protein diyeti ardından yine aynı uzunlukta protein – sebze diyeti. Gün aşırı değişim yapmanıza da izin veriyorlar. Bir gün protein diyeti ardından bir gün protein – sebze diyeti. Sebze dediysek de nişastalı sebzeler yasak. ( patates, pirinç, mısır, bezelye, nohut, bakla, mercimek ve börülce yasak) Salata tüketmek sebzeleri kolayca hazırlamanın bir yolu. Fakat içine koyacağınız soslardan feragat etmeniz gerekiyor. Sirkeli, yoğurtlu ya da beyaz peynirli soslar ile pekala salatanızı tatlandırabilirsiniz. Dukan diyetindeki diğer bir önemli unsur ise, yulaf kepeği ve egzersiz. Her gün 30 dakika yürüyüş yapmanız gerekecek. Eğer durağanlık seviyesine girdiyse vücudunuz işte o zaman bir hafta boyunca egzersizi 60 dakika yapmakta fayda var. bu diyet dönüşümlü olarak 3 ay uygulanabiliyor. 15 kilo verebilmeniz olası.
Ardından bu verdiğiniz kiloları geri almamak için güçlendirme diyeti uygulamanız gerekiyor. Bu diyet sağlıklı beslenme düzenine yakın bir diyet belki de sadece bu şekilde beslenebilsek zaten hiç kilo almayacağız. Verilen her 1 kilo için 10 gün bu diyetin uygulanması gerekiyor. Bu dönemden sonra ise karbonhidrat alımına nihayet geri dönebileceğiniz bir diyete başlıyorsunuz. Arada yine bol proteinli günler yaşamanız gerekiyor ama onlarca kiloyu verdikten sonra katlanılması çok kolay bir durum.
Dukan diyeti ile ilgili menü detaylarını bir sonraki yazılarda tek tek paylaşacağım. Aramızda uygulayanlar ve fayda sağlayanlar var ise lütfen yorumlarınız ile paylaşın. Şimdiden teşekkürler.
0 Yorumlar